De Vischpoort in Elburg | Veluwe | Gelderland

Wandelingen mogelijk:
dinsdag t/m zaterdag
vanaf 14:00 uur.


Contact en reserveringen:
0525-621724
06-39461407   (noz)
info@culinairestadswandeling.nl

Volg de culinaire stadswandeling op Facebook   Volg de culinaire stadswandeling op Twitter

Restaurants Culinaire Stadswandeling Elburg

U wordt ontvangen met koffie of thee met een eerste culinaire versnapering, dan begint u aan de wandeling. De wandeling wordt onderbroken door het eten van een voor-, hoofd- en nagerecht bij verschillende betere restaurants. U treft zo steeds verschillende tafelpartners. Bij de keuze van de gerechten is rekening gehouden dat deze door een breed publiek gewaardeerd worden. Zo is zowel het voor- als het nagerecht samengesteld uit een combinatie van verschillende gerechten en is er bij het hoofdgerecht de mogelijkheid om te kiezen tussen vlees, vis en vegetarisch. Bij de prijs is bij elke gang een drankje inbegrepen.

Restaurant 't Olde Regthuys

Vroeger vond de rechtspraak in Elburg plaats op de Vischmarkt. De gevelsteen op 't Olde Regthuys getuigt ervan. Vertaald uit het latijn staat er op: "Moge de waarheid zegevieren". Tegenwoordig is hier een heel sfeervol restaurant waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Restaurant De Haas

In het populaire restaurant De Haas kunt u culinair genieten van het hoofdgerecht. De Hollandse keuken heeft veel te bieden. U heeft de keuze uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Er is bovendien voor de liefhebber keuze uit een groot assortiment bieren.

Ristorante Italiano Da Pietro in Elburg | Veluwe | Gelderland

Ristorante Italiano Da Pietro

Dit restaurant staat op de zevende plaats van de beste Italiaanse restaurants in Nederland (Iens, 2010). Het sfeervolle restaurant heeft een romantische overdekte binnentuin. Pietro D'Andrea: 'Ik kook op mijn gevoel, en om dat gevoel vast te houden reis ik ieder jaar samen met mijn vrouw door Italië, overal proeven maar vooral het proeven van sfeer, kleuren en geuren. En dat nemen wij dan weer mee naar huis, zodat wij het u ook kunnen laten proeven.'

Restaurant De Herberg

Dit restaurant, gelegen op een mooie plek aan de haven, heeft in Elburg een goede naam opgebouwd. Er wordt biologisch rundvlees van een goede kwaliteit geserveerd. De vriendelijke bediening zal het u zeker naar de zin maken.

Restaurant Kade 18

Een voortreffelijk restaurant waar men met ambitie kookt en de gerechten vaak met (eetbare) bloemen opdient. Pluspunt is ook de mooie locatie net buiten de stad aan de sfeervolle haven van Elburg. Graag maken we gebruik van de mooie rustige bovenzaal met uitzicht op deze haven die ideaal is voor besloten etentjes.

De Plantage

Tijdens de stadswandeling gaan we ook naar De Plantage, een gespecialiseerde winkel waar men u alles kan vertellen over koffie, thee en chocola. Maar hun assortiment is veel ruimer. Lia en Peter vertellen er graag over en laten u genieten van culinaire hapjes. Hier verkoopt men ook leuke cadeauartikelen en unieke producten. U zult enthousiast deze winkel verlaten.

Restaurant Achter de Poorte

Dit restaurant is verstopt dicht bij de Vischpoort. Het heeft een vermelding in zowel de Lekker als in de Michelin-gids.Wij rekenen een meerprijs wanneer u dit restaurant in uw route wilt opnemen.  
http://www.restaurantachterdepoorte.nl/

Links

Restaurant De Haas
Restaurant t Olde Regthuys
Restaurant Da Pietro
De Plantage
Restaurant Kade 18